Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Маслена погача

Маслена погача

ДидиДиди
Новак
910910
Маслена погача
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Ароматът на тази погача винаги ще ни напомня за най-хубавите мигове със семейството"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч. /кисело мляко/
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 5 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • мая - 1/2 опаковка
  • брашно
  • маргарин - или краве масло
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разтворете маята с топла вода.

2. Добавете разтворената мая към прясното мляко, олиото. Към тях прибавете захар, сол и брашно.

3. Оставете тестото на топло да втаса.

4. Разточете тестото и го нарежете на триъгълници. Намажете отгоре с разтопен маргарин или краве масло. Увийте тестото под формата на кифлички.

5. Поставете кифличките в тава предварително намазана с олио. Оставете тавата на топло да втаса.

6. Намажете отгоре с яйце.

7. Поставете погачата в нагрята фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: