Начин на приготвяне
Почистения и измит спанак нарязваме на ситно заедно със зелиния лук. В дълбок тиган си загряваме мазнина и задушаваме спанака и лука, добавяме и нарязания на ситно чесън. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Щом омекнат зеленчуците, отнемаме от котлона и оставяме да се охладят. Прехвърляме в купа, добавяме разбитите яйца, нарязаният на ситно копър и брашното.
Разбъркваме добре, в тиган си загряваме мазнина и с помощта на лъжица слагаме от сместа.
Пържим солените палачинки до златист цвят от двете страни.
Готовите палачинки поставяме върху кухненска хартия да поеме излишната мазнина.
Мини спаначените палачинки са чудесен обяд!