Начин на приготвяне
Първо забъркваме сместа за спаначени палачинки, като разбиваме първо яйцата със солта и захарта.
Към тях добавяме студеното прясно мляко, олиото и газираната вода.
Добавяме брашното на малки порции до получаването на смес, гъста като боза.
Накрая накъсваме на едро пресния спанак, който е почистен и измит и разбъркваме с лъжица.
Използваме тиган за палачинки, който нагорещяваме на котлон. Намазняваме го с олио и изсипваме по 2 черпака от сместа, за да може да се получи по- дебела от обичайното палачинка.
След като сме приготвили спаначените палачинки, намазваме всяка една с топено сирене. Слагаме по едно тънко парче от прошутото и накрая настъргваме на ренде от кравето сирене, чедъра, синьото сирене, сиренето Бри и кашкавала.
Сирената са според вашите предпочитания, не прекалявайте, за да може да се навие на руло спаначената палачинка. Ако искате да се разтопят сирената, ги поставете, докато палачинката е още в тигана.
Оставете за 1 минута да се разтопят и след това навийте.
Консумирайте топла палачинката. Да ви е сладко!