Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Спаначени палачинки с прошуто и сирена

Спаначени палачинки с прошуто и сирена

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Спаначени палачинки с прошуто и сирена
Снимка: Геновева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Каним ви на спаначени палачинки с богата плънка, просто не можете да ни откажете"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 150 мл.
  • газирана вода - 150 мл.
  • спанак - 200 г пресен
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • за плънката
  • прошуто - 150 г
  • топено сирене - 50 г
  • синьо сирене - 50 г
  • краве сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • сирене бри - 50 г
  • чедър - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо забъркваме сместа за спаначени палачинки, като разбиваме първо яйцата със солта и захарта.

Към тях добавяме студеното прясно мляко, олиото и газираната вода.

Добавяме брашното на малки порции до получаването на смес, гъста като боза.

Накрая накъсваме на едро пресния спанак, който е почистен и измит и разбъркваме с лъжица.

Използваме тиган за палачинки, който нагорещяваме на котлон. Намазняваме го с олио и изсипваме по 2 черпака от сместа, за да може да се получи по- дебела от обичайното палачинка.

След като сме приготвили спаначените палачинки, намазваме всяка една с топено сирене. Слагаме по едно тънко парче от прошутото и накрая настъргваме на ренде от кравето сирене, чедъра, синьото сирене, сиренето Бри и кашкавала.

Сирената са според вашите предпочитания, не прекалявайте, за да може да се навие на руло спаначената палачинка. Ако искате да се разтопят сирената, ги поставете, докато палачинката е още в тигана.

Оставете за 1 минута да се разтопят и след това навийте.

Консумирайте топла палачинката. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: