Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с декорация шоколадови ягоди

Бисквитена торта с декорация шоколадови ягоди

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Бисквитена торта с декорация шоколадови ягоди
Снимка: Дони Ники
1 / 3
20/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Ефектна бисквитена торта с шоколадови ягоди - направете деня специален с нея"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета Житен дар с масло
  • прясно мляко - 250 мл топло
  • сладкарска сметана - 300 мл
  • пудра захар - 100 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • маскарпоне - 250 г
  • есенция
  • сладко от ягоди - и боровинки
  • За масления крем
  • кондензирано мляко - 1 кутийка (397 г)
  • масло - 250 г
  • За декорация
  • ягоди - 250 г
  • бял кувертюр - 200 г
  • безвредна боя - червена и зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се разбива с пудрата захар на пухкав крем, добавя се маскарпонето и заквасената сметана и се разбива още минута до хомогенизиране на сместа.

В подходяща чиния или табла се сглобява по следния начин.

Всяка бисквита се потапя в топлото мляко, подреждат се във форма - квадратен ринг.

Намазват се със сместа от сметаната, върху която се слага на няколко места сладко от боровинки. Подреждат се вторият ред с бисквити, следва сметана, сладко от ягоди. Подреждат се и трети ред бисквитки, измазват се добре с останалата сметана, да се получи гладка повърхност от всички страни.

С помощта на квадратен ринг по-малък размер се поставя по диагонал, върху долния завършен блат. В него по същия начин се подреждат напоените бисквитки, но се намазват с приготвения маслен крем от кондензираното мляко и маслото, който се приготвя по следния начин:

Мекото масло се разбива с миксера на максимална мощност до получаване на пухкав крем, добавя се на порции кондензираното мляко и разбиването продължава още 5 минути.

Редят се два реда бисквити в ринга, след което се се махат стеничките. Измазва се добре от всички страни. Декорацията на специалната бисквитена торта направих с масления крем, който оцветих с боички.

Подредих приготвените преди това шоколадови ягоди и шоколадова кошничка-сърце, в която сложих ягода.

Начина на приготвяне на ягодите:

Измиват се добре, подсушават се и се потапят в разтопения в микровълновата кувертюр. Подреждат се върху хартия за печене. Когато стегне кувертюрът се украсяват по желание.

Аз сипах остатъка от шоколада в еднократен пош, като преди това го оцветих с боя и отрязах върха на поша и на зиг-заг направих линийки.

В силиконова формичка-сърце изсипах останалия шоколад, замразих и внимателно извадих, за да не се счупи.

Поставих върху ягодовата торта и сложих шоколадовата ягода в нея.

Бон Апети с моята бисквитена торта с декорация шоколадови ягоди!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: