Пуешки дюнер

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пуешки дюнер5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Домашен дюнер с пуешко месце - пригответе и за близките си"

Необходими Продукти

  • пуешки пържоли от бут - 2 кг
  • За маринатата
  • куркума - 1 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1 1/2 ч.л.
  • сумак - 1 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1 1/2 ч.л. Сушен
  • карамфил - 1/2 ч.л. Смян
  • канела - 3 ч.л.
  • брашно от чесън - 6 ч.л.
  • индийско орехче - 1 1/2 ч.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива много добре.

Премахват се ципите и се нарязва на парчета.

В стъклена купа се смесват куркумата, джинджифилът, кориандърът, канелата, карамфилът, индийското орехче, сумакът и брашното от чесън.

Разбъркват се много добре.

Олиото и оцетът се разбъркват в отделна чаша и се прибавят към сухите подправки при продължително бъркане.

Месото се слага в купа и се залива с маринатата, като се намазва от всички страни.

Купата се завива в фолио за свежо съхранение и се оставя за 24 часа в хладилник.

След като се извади от хладилника, парчетата месо се нареждат едно върху друго в решетъчна тава.

Захващат се с дървени шишчета.

Пече се пуешкото 30 мин на вентилатор в предварителна загрята фурна на 200 °C, след което шишчетата се премахват и месото се разстила върху тавата.

Пече се пуешкият дюнер още 40 мин, като периодично се обръща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: