Дюнер кебап

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Дюнер кебап1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкусен дюнер, какъвто в нито една дюнерджийница няма да ви направят!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • зеле - 300 г
  • краставици - 1 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • домати - 3 - 4 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 2 бр. пържени, по желание
  • хляб - екмек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте зелето и нарежете лука, чушките и краставиците на ивици, а доматите - на полумесеци.

Телешкото нарежете на тънки късчета със сатър и го сложете да се изпържи в сгорещеното олио заедно с лука. Овкусете с подправките и гответе, докато месото хване загар.

Разрежете хляба екмек на 4 части, запечете ги, за да се загреят питките и разпределете във всяка от телешкото и зеленчуците. Обикновено дюнер кебапа се залива с млечно чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Алис
Алис
хляб на турски е екмек
29.08.2015 17:12