Начин на приготвяне
Нарежете агнешкото на тънки пържоли и ги начукайте под найлоново пликче, за да стане максимално тънко и фино месото. Тънките пържоли нарежете на малки лентички и ги мариновайте за 1 нощ в нарязаните лук, чесън и оцет.
На следващия ден сложете отцеденото месо да се изпържи заедно с лука и чесъна. Готовото месо се вади и в същия съд се натриват с останалата мазнина питките (от едната страна), докато се загреят.
За соса разбъркайте заедно киселото мялко, майонезата, лимоновия сок, щипка захар и горчицата. В всяка питка по средата разпределете от месото с карамелизираните лук и чесън, сложете резени домат, малко накълцано зеле, пържени картофки и полейте със соса.
Завийте арабския дюнер и го сложете в хартиена салфетка.
Коментари