Сиропирано Шекерпаре

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Сиропирано Шекерпаре
Снимка: Дони Ники
1 / 3
28/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Досега опитвали ли сте Сиропирано Шекерпаре?"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 2 бр. (1 жълтък се отделя за намазване)
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 1 пакетче (2 г)
  • грис - 3.5 с.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • За сиропа
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата, пудрата захар, ванилията, гриса и мекото масло, добавя се на постепенно и пресятото брашно с бакпулвера.

Замесва се меко тесто, оформят се продълговати формички, които се намазват с жълтък и с помощта на вилица се правят ивици по горната част на сладките. Пекат се на 180 градуса.

Захарният сироп се вари 10 минути от момента на завирането.

След като изстинат, се заливат с топлия сироп.

Сиропираните сладки се декорират с шамфъстък или орехи.

Сиропираното Шекерпаре е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: