Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Сиропирано Шоколадово Реване

Сиропирано Шоколадово Реване

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k310
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сиропирано Шоколадово Реване
Снимка: Veca
1 / 8
08/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Ако ни питате, пригответе незабавно двойна доза от този хем шоколадов, хем сиропиран сладкиш - за всеки случай"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • мляко - 12 с.л.
  • олио - 12 с.л.
  • брашно - 8 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • За заливката
  • мляко - 500 мл
  • захар - 12 с.л.
  • За глазура
  • мляко - 50 мл
  • захар - 4 с.л.
  • масло - 90 г
  • шоколад за готвене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Разбъркайте белтъците и захарта с миксера, добавете жълтъците и разбъркайте. След това добавете олиото и млякото при непрекъснато бъркане с миксера.

След това изключете миксера, смесете брашното, смесено с какао на прах и бакпулвера. Смесете с ръчна бъркалка, така че всички съставки да се съберат.

Изсипете сместа в набрашнена квадратна тава. Печете в добре загрята фурна на 180°C за 25 минути. Извадете готовия шоколадов блат от фурната и оставете да се охлади добре.

За заливката: Загрейте млякото и захарта, след което изсипете горещата заливка върху добре охладения блат.

За глазурата: Налейте мляко в тенджера, добавете захар и сложете на котлона. Когато заври, добавете маслото и шоколада за готвене. Варете, докато съставките се комбинират. Когато сместа стане гладка, изсипете върху сладкиша. Оставете да се охлади сочният сиропиран сладкиш.

Нарежете на кубчета (или парчета с желания размер), сервирайте и се насладете на сиропиран шоколадов кох.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: