Начин на приготвяне
За блата:
Разбъркайте белтъците и захарта с миксера, добавете жълтъците и разбъркайте. След това добавете олиото и млякото при непрекъснато бъркане с миксера.
След това изключете миксера, смесете брашното, смесено с какао на прах и бакпулвера. Смесете с ръчна бъркалка, така че всички съставки да се съберат.
Изсипете сместа в набрашнена квадратна тава. Печете в добре загрята фурна на 180°C за 25 минути. Извадете готовия шоколадов блат от фурната и оставете да се охлади добре.
За заливката: Загрейте млякото и захарта, след което изсипете горещата заливка върху добре охладения блат.
За глазурата: Налейте мляко в тенджера, добавете захар и сложете на котлона. Когато заври, добавете маслото и шоколада за готвене. Варете, докато съставките се комбинират. Когато сместа стане гладка, изсипете върху сладкиша. Оставете да се охлади сочният сиропиран сладкиш.
Нарежете на кубчета (или парчета с желания размер), сервирайте и се насладете на сиропиран шоколадов кох.