Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински джолан с подправки на фурна

Свински джолан с подправки на фурна

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46113
Свински джолан с подправки на фурна1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Джоланът е специалитет на Немската кухня, а този тук е направо класика.."

Необходими Продукти

  • свински джолан - 2 бр. с кожа
  • картофи - 3 - 4 средно големи
  • лук - 1 глава жълт кромид
  • чесън - скилидки нарязани на филийки
  • розмарин - на връхчета
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - лютив или чили
  • вода
  • олио - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава за печене поставяме предварително овкусения и натрит със сол, червен пипер и смлян черен пипер джолан.

Дъното на тавата намазваме с малко олио. Тавата слагаме във фурната на решетката по средата.

Под нея поставяме друга тава, в която сипваме на половина вода, добавяме парчета картофи, кромид лук, скилидки чесън.

Поръсваме джолана и с малко розмарин на връхчета.

Печем при температура не по-висока от 200 градуса, като периодично обръщаме джолана и заливаме със соса, който се е отделил по време на печенето.

Печеното свинско се сервира с картофи и зеленчуци по желание.

Свинският джолан с подправки на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
513
49
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
Картофите се поставят във втората тава, тази , която е под тавата в която печем джоланите
12.01.2013 12:29
1
3
slav4eva
slav4eva
в коя тава да поставиме картофите
11.01.2013 19:53
4