Начин на приготвяне
Първо, подготвих каймата за кюфтетата. Омесих каймата с лука и чубрицата, не сложих яйце, а малко студена вода. Оставих така, докато приготвих картофите.
Обелих пресните картофи, но може и с кожата. Нарязах ги на парчета с дебелина около два пръста, два три сантиметра, след което тези парчета разполових, но без да режа до края.
Трябва да се получи нещо като мидена черупка,
Оформих кюфтета, размерът им трябва да е подходящ, за да може да се съберат в отвора на нашите мидички от пресни картофи.
Така подготвени кюфтета с картофи подредих в тава, намазана с олио и поръсих картофените миди с малко сол.
След това поръсих и с олио обилно. Не се слага вода. Може да печете върху хартия за печене.
Печем кюфтетата в пресни картофи на фурна на 200 °C до готовност.