Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Вкусен тиквеник с галета и орехи

Вкусен тиквеник с галета и орехи

PolinaGPolinaG
Новак
87623
Вкусен тиквеник с галета и орехи
Снимка: PolinaG
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Кой е казал, че само по Коледа се яде тиквеник - можете по всяко време да му се насладите"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • тиква - около 1 килограм
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • канела - 1 пакетче (10 г)
  • орехи - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 8 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата я изчистваме и настъргваме на едро ренде.

В удобен голям съд я смесваме с галетата, захарта (ако тиквата не е достатъчно сладка, добавяме захар по наш вкус), канелата, ваниловата захар и предварително накълцаните орехи.

Всяка кора намазваме с мазнина (2 кори за едно навиване) и върху него разпръскваме (не го слагаме в редичка) от добре разбърканата тиквена смес.

Навиваме на руло и поставяме в намазнена тава. Когато всички кори са готови в тавата, ги намазваме отгоре с още малко мазнина.

Печем в предварително загрята фурна, без вентилатор на 210 градуса около 25-30 минути.

Изчакваме да поизстине, нарязваме и сервираме парчетата тиквеник, поръсени с пудра захар.

Вкусният тиквеник с галета и орехи е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: