Начин на приготвяне
1. Обелваме тиквата и я настъргваме.
2. В олиото на тиган задушаваме тиквата заедно със захарта, канелата и индийското орехче.
3. Смиламе орехите.
4. Вземаме 1 лист от корите за баница и го мажем със стопеното масло. Отгоре слагаме друг лист. Обръщаме листа да е с тясната част към нас.
Слагаме от тиквата само в началото на корите. Завиваме тиквата изцяло, но не завиваме корите докрай.
Поръсваме с орехи. Внимание! Орехите не трябва да имат допир до тиквата, иначе стават меки.
Завиваме докрай.
5. Нареждаме в намаслена тава и печем тиквеника около 20 мин на 240 градуса.
6. Ако желаете, може да поръсите тиквеника с хрупкави орехи с пудра захар, докато е още горещ.