Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с хрупкави орехи

Тиквеник с хрупкави орехи

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Тиквеник с хрупкави орехи
Снимка: Станислава Армянова
1 / 3
30/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Днес сбъдваме мечти, защото знаем, че си мечтаете точно за такъв тиквеник с орехи"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 гр
  • тиква - 1 кг
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • масло - 50 г
  • орехи - 1 ч.ч.
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелваме тиквата и я настъргваме.

2. В олиото на тиган задушаваме тиквата заедно със захарта, канелата и индийското орехче.

3. Смиламе орехите.

4. Вземаме 1 лист от корите за баница и го мажем със стопеното масло. Отгоре слагаме друг лист. Обръщаме листа да е с тясната част към нас.

Слагаме от тиквата само в началото на корите. Завиваме тиквата изцяло, но не завиваме корите докрай.

Поръсваме с орехи. Внимание! Орехите не трябва да имат допир до тиквата, иначе стават меки.

Завиваме докрай.

5. Нареждаме в намаслена тава и печем тиквеника около 20 мин на 240 градуса.

6. Ако желаете, може да поръсите тиквеника с хрупкави орехи с пудра захар, докато е още горещ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: