Начин на приготвяне
Трябва ви форма за печене - 32см х 22см
Тази рецепта е фаворит в моето семейство, блатът за руло става невероятено пухкав, като условието е да спазвате грамажите на продуктите и последователноста на добавянето им.
Другото важно е точно този размер на тавичката, в който рулото става пухкаво. Можете да го навиете по два начина, според това с какво го пълните. Навивате от тясната страна - 22 см, когато го пълните с крем маскарпоне и сметана, а от дългата, ако решите да го напълните с конфитюр.
Минутите за печене са точно 17.
Отделете белтъците от жълтъците, охладени от хладилника.
Разстелете хартията за печене върху тавичката, като направите разрез в ъглите, колкото е дълбочината тавичката.
Разбийте белтъците със захарта до побеляване. След това добавете жълтъците и разбъркайте с миксера 30 секунди, за да се смесят хубаво. Добавете млякото и разбъркайте за кратко да се поеме от сместа. Поръсете наведнъж предварително пресятото два пъти брашно и разбъркайте нежно и внимателно от центъра с гумена шпатула, докато го поеме в сместа и няма бучки.
Последно сипете олиото, като го разлеете в кръг в тестото и отново го разбъркате. Изсипете тестото в тавичката с хартия и разстелете леко в четирите ъгъла с помощта на шпатулата.
След това цялото се изравнява, като се потупва тавата на плота да се изравни. Печете на 200°C за 17 минути или 180-190°C за 17 минути в малка фурна.
Веднага след като го извадите от фурната, отстранете хартията от печенето, сложете блата върху нова хартията с която да завиете на руло топлият блат и оставете да изстине.
Докато изстине може да си приготвите крем от разбита сметана и нарязани ягоди или друго по избор. Насладете се на това чудно сладко руло.
Пухкавото японско сладко руло е готово.
Коментари
няма ли снимки, от които се вижда цялото руло? Че така много не си личи