Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Пухкаво японско сладко руло

Пухкаво японско сладко руло

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6468k2k3k3
Пухкаво японско сладко руло
Снимка: Ivelina
1 / 4
04/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
27 мин.
Порции
8
"Пухкаво японско сладко руло, подходящо за повод и за гости"

Необходими Продукти

  • белтъци - 5 броя (яйце с голям размер)
  • захар - 100 г
  • жълтъци - 5 броя (с голям размер)
  • мляко - 40 мл
  • брашно - 100 г (тип 500 или за торта)
  • олио - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябва ви форма за печене - 32см х 22см

Тази рецепта е фаворит в моето семейство, блатът за руло става невероятено пухкав, като условието е да спазвате грамажите на продуктите и последователноста на добавянето им.

Другото важно е точно този размер на тавичката, в който рулото става пухкаво. Можете да го навиете по два начина, според това с какво го пълните. Навивате от тясната страна - 22 см, когато го пълните с крем маскарпоне и сметана, а от дългата, ако решите да го напълните с конфитюр.

Минутите за печене са точно 17.

Отделете белтъците от жълтъците, охладени от хладилника.

Разстелете хартията за печене върху тавичката, като направите разрез в ъглите, колкото е дълбочината тавичката.

Разбийте белтъците със захарта до побеляване. След това добавете жълтъците и разбъркайте с миксера 30 секунди, за да се смесят хубаво. Добавете млякото и разбъркайте за кратко да се поеме от сместа. Поръсете наведнъж предварително пресятото два пъти брашно и разбъркайте нежно и внимателно от центъра с гумена шпатула, докато го поеме в сместа и няма бучки.

Последно сипете олиото, като го разлеете в кръг в тестото и отново го разбъркате. Изсипете тестото в тавичката с хартия и разстелете леко в четирите ъгъла с помощта на шпатулата.

След това цялото се изравнява, като се потупва тавата на плота да се изравни. Печете на 200°C за 17 минути или 180-190°C за 17 минути в малка фурна.

Веднага след като го извадите от фурната, отстранете хартията от печенето, сложете блата върху нова хартията с която да завиете на руло топлият блат и оставете да изстине.

Докато изстине може да си приготвите крем от разбита сметана и нарязани ягоди или друго по избор. Насладете се на това чудно сладко руло.

Пухкавото японско сладко руло е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Da se vijda
05.05.2022 00:07
Admin
Admin
Привет,

няма ли снимки, от които се вижда цялото руло? Че така много не си личи
04.05.2022 17:19