Начин на приготвяне
Сладко руло Зебра е ефектно и много вкусно.
В купа изсипваме сладкарската сметана и млякото, разбиваме с миксер до сгъстяване и оставяме в хладилник, за да се стегне полученият сметанов крем.
В друга дълбока купа разбиваме яйцата със захарта до побеляване за около 15 минути. Добавяме брашно, бакпулвер и ванилия, разбиваме още малко.
Печен платката за нашето сладко руло върху хартия за печене на 200 градуса за около 15 минути.
Готовия блат изваждаме и завиване на руло, докато е топло.
Изстиналия блат отваряме и намазваме вътре със сметана. Половината оставяме и намазваме сметановото руло от горе.
Разтапяме течен шоколад и с лъжица поръсваме отгоре, така че да се получат форми на зебра.
Слагаме в хладилник, за да се стегне за един час, не повече.
Коментари