Начин на приготвяне
Сложете желатина да се хидратира в студена вода за 3-4 минути или според указанията на производителя.
През това време карамелизирайте захарта с малко сметана, докато получите светъл млечен карамел.
Разсипете го в две алуминиеви формички за крем карамел или панакота. Важно е карамелът да е мек и по-течен, а не да се втвърдява, затова и му слагаме сметаната.
Загрейте прясното мляко със сметаната и карамелените бонбони като бъркате непрекъснато, докато бонбоните се разтопят. Температурата на огъня не трябва да надвишава 90 °C.
След като имате една хомогенна млечно-карамелена смес, дръпнете от огъня и добавете желатина (добре отцеден). Разбъркайте.
Разпределете сместа в двете чашки върху карамела и след като кремчетата изстинат, ги приберете в хладилник за да стегнат (поне 3-4 часа).
За да сервирате, минете с остър нож по краищата на панакотата и обърнете в чинийки. Украсете по ваш вкус.
Лесен и вкусен десерт за двама - панакота от карамелени бонбони за двама!