Начин на приготвяне
Първо, измиваме и осоляваме пилешкото филе. След което го нарязваме на хапки и го поръсваме с черен пипер.
Разбиваме яйцата в купа. В отделни купи слагаме брашното и панировката.
Първо, овалваме хапката в брашно, след това в яйце и накрая в хрупкавата панировка, която сме смесили със сусама. Редуваме суха, мокра ръка.
Редим панираните хапки върху тава за печене, покрита с пергаментова хартия, и печем в предварително загрята фурна до 180 °C до златист загар (около 20 минути).
Смесваме в тиган на средно силен огън соевия сос, захарта/меда, соса барбекю, кетчупа, пресованите скилидки чесън и зехтина.
Бъркаме, докато консистенцията леко се сгъсти и захарта се разтопи (3-5 минути).
След което потапяме пилешките хапки в соса, така че да ги покрие целите.
Поднасяме карамелизираните пилешки хапки с подходяща гарнитура.
Да Ви е сладко!