Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Фрикасе»Пиле фрикасе по рецепта на шеф Манчев

Пиле фрикасе по рецепта на шеф Манчев

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5646k2k6
Пиле фрикасе по рецепта на шеф Манчев
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Шеф Манчев и неговото фрикасе, което стана хит"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • моркови - 100 г
  • целина - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок
  • прясно мляко - 200 мл
  • жълтъци - 3 бр.
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 150 г
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на парчета и се поставя в тенджера със студена подсолена вода, да покрие пилето.

Периодично отпенваме бульона и добавяме зеленчуците морков, целина и чесън нарязани на ситно.

Вари се около 40 минути до сваряване на пилето. Изваждаме пилето и прецеждаме бульона, нарязваме зеленчуците и чесъна на дребни кубчета и прибавяме при прецедения бульон.

Месото почистваме от кожата, обезкостяваме и нарязваме. Добавяме почистеното и накъсано пилешко месо.

Добавяме го към бульона. Отделно в тиган слагаме краве маслото и брашното на слаб огън. Оставяме да се разтвори брашното, добавяме топлото прясно мляко.

Бъркаме до еднородна каша, добавяме и малко от бульона и накрая добавяме жълтъците.

Готовата смес я връщаме към бульона с пилешкото месо и оставяме домашното фрикасе за около 10 минути да поври и да сгъсти.

Овкусяваме пиле фрикасе по рецепта на шеф Манчев с лимонов сок и черен пипер. Поднасяме със ситно нарязан магданоз.

Вижте още за тайните на вкусното фрикасе, както и три идеи за вкусно фрикасе, с които да разнообразите рецептата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: