Начин на приготвяне
Пилето се нарязва на парчета и се поставя в тенджера със студена подсолена вода, да покрие пилето.
Периодично отпенваме бульона и добавяме зеленчуците морков, целина и чесън нарязани на ситно.
Вари се около 40 минути до сваряване на пилето. Изваждаме пилето и прецеждаме бульона, нарязваме зеленчуците и чесъна на дребни кубчета и прибавяме при прецедения бульон.
Месото почистваме от кожата, обезкостяваме и нарязваме. Добавяме почистеното и накъсано пилешко месо.
Добавяме го към бульона. Отделно в тиган слагаме краве маслото и брашното на слаб огън. Оставяме да се разтвори брашното, добавяме топлото прясно мляко.
Бъркаме до еднородна каша, добавяме и малко от бульона и накрая добавяме жълтъците.
Готовата смес я връщаме към бульона с пилешкото месо и оставяме домашното фрикасе за около 10 минути да поври и да сгъсти.
Овкусяваме пиле фрикасе по рецепта на шеф Манчев с лимонов сок и черен пипер. Поднасяме със ситно нарязан магданоз.
Вижте още за тайните на вкусното фрикасе, както и три идеи за вкусно фрикасе, с които да разнообразите рецептата.