Чеснови пилешки хапки

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Чеснови пилешки хапки
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
08/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 кг
  • галета - 100 г
  • сусам - 20 г
  • сух чесън - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. пикантина барбекю
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се измиват и нарязват на хапки.

Всички сухи подправки се смесват в дълбока купа.

В тава с размери 40-25 см постиламе хартия за печене. Всяка една хапка се овалва в сухата смес и се подрежда в тавичката.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

Аз сервирам хапките с разядка от равни части кисело мляко и майонеза, подправена с чесън и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Stefani Zaharieva
Stefani Zaharieva
Направих хапките с лека промяна. Чесънът не беше сух, а обикновен и не сложих сусам. Получи се невероятно вкусно. Благодаря за рецептата!
28.11.2017 19:58
1