Начин на приготвяне
След като се подготви сосът, се добавят гъбите, заедно с водата, в която са киснали. Макароните се варят в подсолена, вряща вода до пълна готовност. Изцеждат се и се разбъркват с 4 с.л. от маслото, 2 с.л. от пармезана и с 1/3 от бешамеловия сос.
Фурната се загрява предварително. Форма за печене се маже с масло, където се прехвърлят половината от макароните и се поръсват с пармезана.
Отгоре се прибавят граха и моцарелата. Покриват се с половината от соса. Прехвърлят се и другата половина от макароните, пармезан и отново се залива със бешамеловия сос.
Поръсва се с прясното мляко, останалото масло и галетата. Пече се около 15-20 мин. или докато станат златистокафяви. Преди да се сервират, е хубаво да престоят около 10 мин.