Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони с грах и сирене на фурна

Макарони с грах и сирене на фурна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Макарони с грах и сирене на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • Сос бешамел
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л., обикновено
  • прясно мляко - 3 ч.ч. (750 мл)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • гъби - 1/4 ч.ч., сушени, накиснати в топла вода и нарязани
  • за пастата
  • макарони - 500 г
  • масло - 6 с.л.
  • пармезан - 1 1/4 ч.ч. (150 г), нарязано
  • моцарела - 200 г
  • грах - 1 1/3 (125 г)
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • галета - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви сосът, се добавят гъбите, заедно с водата, в която са киснали. Макароните се варят в подсолена, вряща вода до пълна готовност. Изцеждат се и се разбъркват с 4 с.л. от маслото, 2 с.л. от пармезана и с 1/3 от бешамеловия сос.

Фурната се загрява предварително. Форма за печене се маже с масло, където се прехвърлят половината от макароните и се поръсват с пармезана.

Отгоре се прибавят граха и моцарелата. Покриват се с половината от соса. Прехвърлят се и другата половина от макароните, пармезан и отново се залива със бешамеловия сос.

Поръсва се с прясното мляко, останалото масло и галетата. Пече се около 15-20 мин. или докато станат златистокафяви. Преди да се сервират, е хубаво да престоят около 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: