Начин на приготвяне
В блендер се смилат сухия хляб и 100 г от сиренето чедър. Добре е да се използва от оранжевото, което е по-зряло.
Останалите 200 г чедър се настъргват.
Маслото и зехтинът се загряват на слаб до умерен огън. В тях се запържва брашното при непрестанно бъркане.
Налива се млякото, след това и водата и отново хубаво се разбърква, за да няма парцалчета от брашното.
Сипват се макароните, солта, черния пипер и индийското орехче и се варят 8-10 минути, в зависимост от вида и големината. Трябва да останат ал денте, а сосчето да се сгъсти.
Добавя се настърганият чедър и горчицата и хубаво се разбърква.
Всичко се сипва в тавичка, поръсва се обилно със смления хляб с чедър и се пъха в загрята на 200 градуса фурна за още 10 минути или до златиста коричка на готовите макарони на фурна.
Изключително лесно и вкусно ястие от макарони със сирене на фурна по американски - с нежен сос и чудна хрупкава коричка!
Добър апетит!