Начин на приготвяне
След като си разопаковаме корите за баница, ги оставяме навити на руло.
Вземаме ножица и започваме да ги режем на лентички с широчина около 1 см.
Получават се охлювчета, които развиваме и разлистваме, за да няма слепени лентички.
След като сме направили всичко това, ги поставяме в по-дълбока купа.
В друга купа си разбиваме добре яйцата и към тях прибавяме олиото, бакпулвера, солта, газираната вода и натрошеното сирене.
Всичко това разбъркваме много добре.
Добавяме нарязаните кори, като те трябва да се намокрят със сместа.
Не бъркаме продължително, защото корите са тънки и лесно стават на каша.
Вземаме тавичка и я намазваме с мазнина, като изсипваме забърканата смес за баницата.
Разпределяме я добре и я поставяме в загрята на 180 градуса фурна.
Печем за около 40 минути до златисто.
Изваждаме готовата баница и я задушаваме с чиста кърпа.
Лесната баница с готови рязани кори е готова.