Начин на приготвяне
В тавата от фурната, намазана с част от маслото, наредете баницата в следния ред.
Вземете четири кори за баница, разделете ги една по една и ги наредете в тавата, така че краят на всяка кора да излиза четири пръста извън ръбовете ѝ.
После вземете три кори, които една по една нареждате на хармоника в един ред по хоризонтала на тавата. Следващи три кори, се нареждат на хармоника в един ред, по вертикала на тавата.
Следва сиренето, което предварително сте настъргали заедно с кашкавала и поръсвате върху подредените кори. Завивате плънката с краищата на първите кори от всички страни.
Продължете нареждането на корите, три нагънати на хармоника по вертикала на тавата, три по същия начин нагънати, но по хоризонтала на тавата, а останалите кори подредете, като краищата им излизат извън ръбовете ѝ. Подгънете краищата, но този път надолу под бюрека.
Така оформения бюрек, нарежете на правоъгълни или квадратни парчета, до дъното на тавата.
Подгответе си заливката за баницата, като в купа чукнете и разбийте яйцата с вилица. Добавете прясното мляко, олиото, разтопеното масло и газираната вода.
С черпак полейте бюрека по разрезите и краищата му внимателно. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 °C фурна за около 30-40 минути .
Лесен, вкусен и сочен бюрек за вашето семейство!