Начин на приготвяне
Смесете двата вида брашно в купа.
Прибавете солта и разбъркайте. Оформете кладенче.
Налейте водата, предварително затоплена, и натрошете в нея маята. Добавете и захарта.
Разбъркайте, колкото да се разтворят, и прибавете зехтина и киселото мляко.
От посочените продукти замесете меко тесто, което не лепне.
При необходимост добавете още малко брашно.
Готовото тесто, покрийте с фолио и оставете да втаса, до удвояване на обема си.
През това време си пригответе плънката като нарежете колбаса, кашкавала и моцарелата на парчета.
Ползвах домашен сос за пица, но може да го замените с кетчуп или лютеница.
След като тестото е втасало, го разточете върху лист хартия за печене, който предварително сте поръсили с малко брашно на тънък кръг с диаметър около 40 см.
Поставете в средата голяма купа или капак на тенджера и направете разрези с ширина 2 см. Ще се получат тънки ленти.
След това намажете неразрязаната част с доматения сос.
Наредете върху него плънката, а по края разпределете равномерно крема сиренето.
Преплетете всеки две ленти като образуват Х, така че да се образува борд.
След това намажете борда на питката с жълтък, смесен с малко вода или прясно мляко.
Оставете пълнената питката да втаса за още 15 минути, а през това време загрейте фурната на 250°С, след което я сложете да се пече за 17 до 20 минути.
Красива и много вкусна лимецова питка с плънка, с която да изненадате вашите близки.
Бон Апети!
Коментари