Начин на приготвяне
Сухата мая се изсипва в малка купа.
Прибавя се захарта, солта и топла вода 3 с.л. /от общата вода/.
Разбърква се много добре и се оставя 10 мин, като периодично се разбърква, след което се прибавя останалата топла вода и олио 3 с.л.
Разбърква се много добре и сместа се изсипва в купата, в която ще се меси.
Прибавя се брашното.
Замесва се меко тесто, което се намазва с олио 3 с.л., и се оставя да втаса в купа, покрита с кърпа за 60 мин.
След като тестото втаса, се омесва още веднъж и се оформя на питка.
Питката се слага в кръгла дълбока тава с диаметър 25 см върху хартия за печене.
Правят се три дълбоки разреза на лимецовата питка с нож.
Оставя се да втаса още 30 мин, покрита с кърпа.
Пече се в предварително загрята фурна първоначално 10 мин на 220 °C, след което още 30 мин на 160 °C, като 10 мин преди да се извади от фурната, питката се намазва обилно с масло.
След като се извади от фурната, се изважда от тавата и се оставя лимецова питка с масло Соня да изстине върху дървена дъска.