Начин на приготвяне
Ваниловият будинг на прах и захарта се разбъркват с малко купа с 3 с.л. студено козе мляко.
Останалото прясно мляко се затопля в млековарка.
Когато млякото се стопли, се прибавя сместа от ваниловия пудинг и захарта.
Вари се 3 мин при продължително бъркане.
Козунакът се натрошава в отделна купа.
Залива се с готовия пудинг и се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес като тесто.
На върха на дървено шишче се забожда желиран бонбон.
Около бонбоните се оформя топче от козуначената смес.
Оформените близалки се оставят 30 мин в хладилник.
Белият шоколад с маслото се разтопяват на водна баня в млековарка.
След като се извадят от хладилника, всяко близалка се овалва в различен цвят кокосови стърготини.
Козуначени кокосови близалки са идеални за детско парти за рожден ден.