Начин на приготвяне
Намазнете 20 см форма и застелете с хартия за печене. По дъното разстелете смлените бисквити, полято с разтопено и охладено масло. Много добре притиснете бисквитения блат и го покрийте с прозрачно фолио.
Разбийте с миксер крема сиренето, захарта, сметаната и брашното, след което добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате много добре. Сипете сместа върху бисквитения блат и загладете. Изпечете сладкиша в загряна на 130 градуса фурна за около 90 минути. Оставете да изстине.
Карамелизирайте захарта, сипвайки я на порции в съд с дръжка. След като карамелът добие златист цвят, добавете целите белени лешници. Разбъркайте и сипете карамелизираните лешници върху лист хартия за печене. Оставете ги да се втвърдят. Начупете нугатина на парченца и го смелете в блендер.
Освободете чийзкейка от формата и го нарежете на 8 парчета (триъгълници). Във всяко мушнете по една дървена пръчица за сладолед, така че да заприлича на ескимо. Сложете ги в хладилника или фризера за около час.
Разтопете натрошения шоколад на водна баня и след това потопете всяка чийзкейк близалка в шоколада. Шоколадовите близалки се подреждат върху хартия за печене и се поръсват с нугатина. След 15 минути са готови.
Източник: Пекарната на Рудолф