Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Фурна»Гъби с ориз и яйца на фурна

Гъби с ориз и яйца на фурна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Гъби с ориз и яйца на фурна1 / 2
22/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г, различни видове
  • чесън - 2 скилидки, на ситно
  • лук - 1 глава, на ситно
  • домати - 250 г, на едро
  • магданоз - 1 с.л.
  • ориз - 2 1/4 ч.ч. (450 г)
  • яйца - 2 бр., леко разбити
  • сирене - 1 ч.ч. (125 г), пекорино
  • галета - 1 ч.ч. (125 г)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Подготвя се тава за печене. Гъбите се режат на тънки филийки. Чесънът се запържвам заедно с гъбите, доматите и магданоза.

Оризът се вари в подсолена и вряща вода, докато омекне. Добавят се яйцата и половината сирене и се разбърква добре.

Оризът се прехвърля в тавата за печене и се залива с гъбения сос. Ръси се с галета и останалото сирене. Пече се около 15-20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: