Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 150 градуса. Залейте сушените гъби с врящата вода и ги оставете настрана. Нарежете лука. Загрейте 2 с.л. зехтин и изпържете едната глава лук и чесъна за около 8 минути или докато покафенее.
Отделете лука в единия край на съда, добавете нарязаните пресни гъби и ги задушете за още 5 минути, без да разбъркате. Обърнете ги внимателно и гответе още 5 минути. Отцедете манатарките, като запазите течността. Добавете ги в тигана заедно с розмарина.
Прибавете ориза и гответе за 4 минути. Увеличете котлона и добавете виното, оцета, бульона и запазената течност от манатарките.
Разбъркайте, овкусете със сол и черен пипер и кипнете. Покрийте и сложете във фурната за 35 минути.
Междувременно направете карамелизирания лук. Загрейте оставащия зехтин и добавете нарязания на кръгове лук. Овкусете със сол и запържете, докато лукът покафенее – отнема повечко време. Сервирайте всяка порция ориз с карамелизиран лук.