Начин на приготвяне
Загряваме тефлонов тиган на котлона. В него сипваме студената вода и кафявата захар и кипваме. Добавяме половината от нишестето от тапиока и разбъркваме енергично. Оцветяваме с боята.
Бъркаме на котлона до момента, в който сместа стане лепкава и се отлепва от тигана, като при това се събира около бъркалката.
Оставяме настрани за 1 минута и прехвърляме в купа. Добавяме останалото нишесте и започваме внимателно да месим, като внимаваме да не се изгорим, защото сместа е гореща.
Месим до получаване на гладко тесто, което наподобява мек пластилин.
Оформяме на тънки фитили. След това нарязваме на малки парчеца и оформяме топчета, колкото грахчета.
Кипваме около 1.5 литра вода в тенджера и сипваме вътре топчетата, като се стараем да не се слепват. Варим около 10-12 минути до изплуване на топчетата на повърхността. След това сипваме желираните топчета в гевгир и ги измиваме за 1 минута под студена течаща вода. Оставяме ги настрани.
Запарваме двете пакетчета черен чай в горещата вода за 1-2 минути и подслаждаме с 2 ч.л. захар. Оставяме чая напълно да се охлади и го смесваме с прясното мляко.
Сипваме във висока чаша 1-2 с.л. топчета от тапиока и заливаме със сместа от чай и мляко. Разбъркваме нашата веган напитка.
Сервираме готова напитка Bubble tea със сламка с по-голям диаметър, за да могат топчетата да преминават през нея.
Останалите топчета прибираме в хладилника за направа на още домашен Бъбъл тий - домашна напитка Bubble tea.