Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Сиропи»Домашен сироп от нар

Домашен сироп от нар

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719876745
Домашен сироп от нар
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Можете да го използвате за подслаждане на чай или кафе, да овкусите с него палачинки или гофрети, или да го добавите към коктейли."

Необходими Продукти

  • семена от нар - 4 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - по желание
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете семената от нар в голяма тенджера и добавете захарта с водата. Ако искате вашият сироп да е малко по-силен като вкус, можете да добавите и сока от един лимон на този етап.

Загрейте сместа на средно силен огън, като разбърквате от време на време, докато захарта се разтвори напълно.

Намалете топлината до средно ниска и оставете да къкри сиропа за около 30-45 минути, или докато се сгъсти и намали наполовина. Не забравяйте да разбърквате сиропа регулярно през това време, за да не загори.

След като сиропът се сгъсти по ваш вкус, отстранете го от котлона и го оставете да се охлади за няколко минути.

Прецедете домашния сироп от нар през сито с фина мрежа, за да отстраните пулпа или семената.

Прехвърлете сиропа в стерилизиран стъклен буркан или бутилка и го съхранявайте в хладилник.

Вашият домашен сироп от нар вече е готов за употреба! Можете да го използвате за подслаждане на чай или кафе, да овкусите с него палачинки или гофрети, или да го добавите към свежи коктейли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: