Начин на приготвяне
В дълбока купа разбиваме яйцата с миксер и към тях прибавяме киселото мляко.
След това добавяме олиото и бакпулвера и разбъркваме добре.
Постепенно изсипваме и гриса и отново бъркаме.
Натрошаваме сиренето в отделна чиния. Тавата намазняваме с олио.
Вземаме една кора и я мажем със сместа. Отгоре слагаме втора кора, мажем със смес. Слагаме сирене и навиваме на руло. Редим в кръгла тава.
Така процедираме докато свършат продуктите. Отгоре заливаме сладката баница с разтопеното краве масло.
Печем на 180 °C до готовност около 35-40 минути.
Продуктите за сиропа се смесват и се поставят на котлона да заври и да се разтопи захарта.
Сосът се оставя да изстине и когато баницата с грис е готова и още гореща сладката баница с грис и сирене се залива със студения сос.