Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница със сирене и грис

Баница със сирене и грис

Баница със сирене и грис
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
7
"Вкусна баница за цялото семейство - и да не забравите да почерпите комшиите"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 7 бр.
  • яйца - 3 домашни
  • олио - 100 мл
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 к. л.
  • грис - 2 равни с.л.
  • брашно - 2 равни с.л.
  • сирене - 200 г
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвих баницата със 7 бр. останали кори в хладилника, това е половин доза, ако искате може да увеличите продуктите.

В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка, добавя се олио, кисело мляко с разбита в него сода, грис, брашно, ябълков оцет и всичко се смесва на гладка смес.

В чиния се натрошава сиренето.

Взема се една кора и се намазва с 4-5 с. л. плънка. Отгоре се поръсва със сирене, по тясната страна се навива на руло и навиваме като вита баница в тава с диаметър 26-28 см.Така се навиват всички кори.

Останалата малко смес от плънката се разпределя върху корите. Остана ми малко, затова добавих няколко лъжици олио и с лъжица залях баницата.

Фурната предварително е загрята на 180 градуса. Печем баницата около 35 минути, като към края намаляваме на 160 градуса.

Изважда се, нарязваме на парчета и хапваме с кисело мляко. Страхотна е, просто опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Този грис каква роля точно има?
03.08.2023 07:08