Начин на приготвяне
Приготвих баницата със 7 бр. останали кори в хладилника, това е половин доза, ако искате може да увеличите продуктите.
В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка, добавя се олио, кисело мляко с разбита в него сода, грис, брашно, ябълков оцет и всичко се смесва на гладка смес.
В чиния се натрошава сиренето.
Взема се една кора и се намазва с 4-5 с. л. плънка. Отгоре се поръсва със сирене, по тясната страна се навива на руло и навиваме като вита баница в тава с диаметър 26-28 см.Така се навиват всички кори.
Останалата малко смес от плънката се разпределя върху корите. Остана ми малко, затова добавих няколко лъжици олио и с лъжица залях баницата.
Фурната предварително е загрята на 180 градуса. Печем баницата около 35 минути, като към края намаляваме на 160 градуса.
Изважда се, нарязваме на парчета и хапваме с кисело мляко. Страхотна е, просто опитайте.
Коментари