Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Пухкава баница със сирене и грис

Пухкава баница със сирене и грис

Пухкава баница със сирене и грис
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
18/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"За всяка домакиня ще е въпрос на вкус да сложи на трапезата толкова вкусна баница"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • олио - 1 к.ч.
  • кисело мляко - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • сирене - 200 г натрошено
  • грис - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънката, като в купа се смесват разбити яйца, натрошено сирене и грис.

В киселото мляко се разбърква сода за хляб да бухне и сипваме в яйчената смес, като се разбърква и прибавяме 3 с.л. олио.

Вземат се по две кори, първата се поръсва с олио, отгоре втора кора и по цялата дължина се разпределя 3-4 с.л. плънка.

Навиват се корите на руло и сгъваме на рулото на три. Нареждат се в намазана с олио тава всички оформени рулца. Остава малко от плънката, прибавяме 2-3 с.л. олио и с четка се намазва витата баница отгоре.

Печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор до златисто.

Изважда се покривам с кърпа, после сервираме за закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: