Супа от леща и булгур

редакция:
Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Супа от леща и булгур2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Двойно по-вкусна от обикновената супа от леща, защото сме добавили булгур - опитайте и ще се уверите и сами."

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч. (150 г), на зърна
  • леща - 1 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 червена, нарязана тънко
  • доматен сос - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се оставя да кисне около 30 мин. Изцежда се добре. Лещата се вари около 30 мин., като се добавя при нея булгура. Оставя се да врят около 30 мин.

Запържва се лукът и лютата чушка, които се прехвърлят в лещата и булгура. В средата се изсипва доматения сос и киселото мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: