Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф с булгур и леща

Пилаф с булгур и леща

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пилаф с булгур и леща1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 115 г
  • булгур - 115 г
  • кориандър - 1 ч.л. зърна
  • канела - 1 ч.л.
  • зехтин - 15 мл
  • бекон - 225 г нарязан
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион - 1 ч.л. семена
  • магданоз - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лещата в студена вода за 1 час, а булгура - за 15-20 минути. Отцедете ги. Сипете лещата в тенджера, добавете кориандъра, канелата и 2 ч.ч. вода. Кипнете и сварете лещата.

Междувременно загрейте зехтина и запържете бекона. Извадете и го сложете на кухненска хартия.

Запържете лука и чесъна в олиото, добавете кимиона и върнете бекона в тенджерата.

Сипете булгура при сварената леща, добавете бекона, овкусете със сол и черен пипер. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: