Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери с два вида глазура и млечен крем

Еклери с два вида глазура и млечен крем

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Еклери с два вида глазура и млечен крем
Снимка: Яница Николова
1 / 2
09/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Представяме ви любимите ни домашни еклерчета - с вкусен домашен крем и глазура по желание"

Необходими Продукти

  • вода - 125 мл
  • сол - 1 щипка
  • краве масло - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • захар - 1 щипка
  • Млечен крем
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 20 г
  • масло - 25 г
  • ванилия - 3 бр. прахчета 
  • Карамелена глазура
  • захар - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч 
  • пудра захар - 1 с.л.
  • Шоколадова глазура
  • какао - 2 с.л. на Йоткер Премиум
  • течен шоколад - 2 с.л. Био
  • краве масло  - 2 с.л. 
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За еклерите в съда се сипва водата, солта, захарта и маслото. Когато заври, се прибавя цялото брашно и се бърка непрекъснато до образуване на топка тесто.

След леко охлаждане се прибавят яйцата до пълното усвояване. С лъжица се взима от сместа и на хартия за печене с лъжица се оформят топчета.

Пекат се малките еклери на 240 °C загрята фурна около 30-35 минути. Пълнят се с млечен крем.

Кремът се приготвя като в част от млякото се разтваря брашното, яйцата, а останалото се слага със захарта на котлона.

Като заври, се прибавя на тънка струя, бърка се до сгъстяване. Накрая се добавя ванилия и масло.

Приготвя се карамелената глазура, захарта се карамелизира с водата, прибавя се млякото и пудрата захар и се разбърква. 

За шоколадовата глазура всичко се разтопява в касерола на котлона, разбърква се непрекъснато, за да не изгори.

Еклерите се поливат с двете глазури.

Съхраняват се еклери с два вида глазура и млечен крем в хладилник. 

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: