Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Орехов дип за салати и паста

Орехов дип за салати и паста

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Орехов дип за салати и паста
Снимка: Яница Николова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Овкусете пастата или салатата си с този апетитен орехов дип"

Необходими Продукти

  • орехи - 35 г
  • босилек - 20 г /или около 10 стръка пресен/
  • зехтин - 2 и 1/2 с.л.
  • олио - 2 и 1/2 с.л.
  • сол - около 1/2 ч.л.
  • чесън - 1 малка скилидка
  • пармезан - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В каната на пасатора се слагат орехите, накъсания босилек. Добавят се зехтина, олиото и солта.

Пасира се до хомогенна смес, по желание се прибавя пармезан на вкус. Получава се 1 малко бурканче апетитен дип, съхранява се в хладилник.

Ореховият дип за салати и паста може да се използва като добавка в салати с пресен домат, моцарела или краве сирене, също и с паста

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: