Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Бутерки»Бутер охлювчета с яйце и сирене

Бутер охлювчета с яйце и сирене

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5025k2k3k5
Бутер охлювчета с яйце и сирене
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Лесни като детска игра, а вкусни като за възрастни домашни бутерки"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото извадете от фризера, трябва да е студено, но не и замръзнало, защото ще започне да се чупи.

Разтелете го на един лист.

Яйцата се разбиват хубаво в подходящ съд и към тях се прибавя натрошеното сирене. Разбърква се хубаво и се разстила върху листа от бутертесто.

Навива се на руло и се реже с остър нож. Подреждат се бутерохлювчетата в найлонова торбичка внимателно, да не залепнат, и се поставят във фризера - за около час са замръзнат.

Извадете солените бутерки и ги наредете в тава, постлана с хартия за печене.

Печете бутер охлювчета с яйце и сирене в предварително загрята фурна на 250 г за около 10 минути до приятен загар

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
най-лесната и вкусна уикенд закуска
12.07.2022 18:45