Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Бутерки»Бутер охлювчета с лапад

Бутер охлювчета с лапад

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Бутер охлювчета с лапад
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
30/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Свежо предложение с бутертесто и свеж лапад, от което още днес ще се възползваме"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 275 г
  • лапад - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства, измива и попарва във вряща вода за около 2-3 минути. Изважда се, отцежда се и нарязва на ситно.

В купа се разбива едно яйце. Към него се прибавя натрошено сирене и накълцания спанак.

Охладеният лист бутертесто се разстила върху работния плот или маса.

Яйчената смес се разнася равномерно по повърхността на тестото, след което се навива на руло. Слага се за около половин час в хладилик, за да се стегне тестото, след което се нарязва с помощта на остър нож на шайби.

Нарязаните бутер рулца се подреждат в тава с хартия за печене и поставят в загрята на 200 градуса фурна да се пекат бутерките, докато порозовеят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: