Начин на приготвяне
Маслото се разбива с пудрата захар, солта и ванилията с помощта на миксер за около минута.
Прибавя се яйцето, разбива се още две минути. Накрая се добавя брашното и бакпулверът и се смесват с шпатула до получаване на гладка смес.
Сместа се прехвърля в сладкарски пош със звездовиден накрайник.
Шприцоват се розички в тава с хартия, на всяка розичка се прави дупчица с обратната страна на лъжичка за мед, не докрай.
Пекат се шприц сладките на 190 °C загрята фурна около 10 минути, трябва да си останат бели. След като се изпекат, всяка дупчица се запълва с приготвеното черешово желе.
За желето черешите се пасират и слагат със захарта на котлона за около 5 минути.
След това към леко охладената и не вряла смес се прибавя разтвореният желатин във водата, който е набъбнал.
Разбърква се до разтопяване, охлажда се напълно в хладилник.
Щом се стегне, се пасира и слага в пош с шприц с тънък накрайник.
Ако остане от сместа за шприц розички с черешово желе, може да използвате за пълнеж на други сладкиши.