Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Лимецови банички с козе сирене по стара рецепта

Лимецови банички с козе сирене по стара рецепта

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Лимецови банички с козе сирене по стара рецепта
Снимка: Мария Божилова
1 / 7
15/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Изпитана рецепта за лимецови банички, които ще хапнем с усмивка"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 500 г + за разточване
  • олио - 180 мл
  • топла вода - 180 мл
  • козе сирене - 300 г Качота
  • микс пипер - 3 щипки
  • мащерка - 1 ч.л.
  • белтък - 1 бр.
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимецовото брашно се пресява в купа, в която ще се меси.

Топлата вода се разбърква с 90 мл от олиото.

В брашното се прави кладенче, в което се изсипва водата.

Замесва се тесто, което се оформя на топка.

Купата се завива с фолио за свежо съхранение и се оставя за 60 мин в хладилник.

Сиренето се натрошава на дребно в отделна купа.

Прибавя се пиперът и мащерката. Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

Сиренето се разделя на 16 части.

Охладеното тесто се разделя на 16 топчета.

Всяко топче се разточва върху набрашнена повърхност на елипса.

В единият край на елипсата се слага 1 част от сиренето, след което кората се прегъва на две, като ръбовете се притискат, за да не се разтворят при печенето.

Малките банички се нареждат в тава върху хартия за печене.

Белтъкът се разбърква с водата.

Краищата на ретро баничките се намазват с разбития белтък.

Отгоре баничките се намазват с част от останалото олио.

Пекат се 5 мин в предварително загрята фурна на 200 °C, след което баничките се намазват още веднъж с останалото олио и се пекат 15 мин до златисто.

Лимецови банички с козе сирене по стара рецепта са уникално вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: