Начин на приготвяне
Лимецовото брашно се пресява два пъти в купата, в която ще се меси. Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне.
Жълтъците се разбъркват на пяна. Омекналото масло се разбърква с жълтъците с миксер на висока степен.
Прибавя се постепенно кафявата захар при продължително бъркане.
Масленият крем се прибавя към брашното. Замесва се меко маслено тесто.
Тестото се оставя за 1 час в хладилник, покрито с фолио за свежо съхранение.
След като се извади от хладилника, тестото се разделя на три части.
Всяко част се разточва на тънка кора.
Изрязват се форми, като половината са кръгчета без дупка, другата половина са кръгчета с дупка в средата.
Изрязаните домашни сладки се слагат в тава върху хартия за печене.
Пекат се 12 мин. на 160 градуса, след което се изваждат от тавата и се оставят да изстинат.
След като изстинат, се слепват една бисквита без дупка с една бисквита с дупка, намазани с ягодов конфитюр.
Слепените сладки се нареждат в поднос и се поръсват с пудра захар.
Лимецовите линцери с ягоди по стара чешка рецепта са много вкусни!