Начин на приготвяне
Лимецовото брашно се пресява с купа, в която ще се меси.
Прибавя се содата и се разбърква много добре.
Яйцата се разбиват в отделна купа на пяна.
Прибавя се киселото мляко и се разбърква много добре.
Козето сирене се натрошава и се прибавя към яйцата.
Разбърква се до получаване на хомогенна смес.
В средата на брашното се прави кладенче, в което се изсипва сместа.
Замесва се меко тесто, което се оставя 10 мин. да си почине.
Тестото за бухтичките се разточва върху набрашнена повърхност или силиконова подложка с дебелина 1 см.
С пластмасов нож за тесто се изрязват квадратни бухти или други форми, като може с чаша да се изрежат кръгчета.
Олиото се слага да загрее в дълбок тиган.
Лимецовите бухти с козе сирене се пържат в сгорещено олио, като се обръщат от двете страни.