Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Пудинг с киноа и череши

Пудинг с киноа и череши

Пудинг с киноа и череши
Снимка: Росица Петрова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Повече полезни нутриенти в един наистина вкусен домашен пудинг. малките ви калпазани ще се редят за него"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • череши - 1 ч.ч.
  • фурми - 6 - 7 бр.
  • киноа - 3 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • какао - 1 ч.л.
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • чиа - 1 с.л.
  • за декорация
  • череши
  • ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете киноата в сух тиган и я запечете за няколко минути, докато промени леко цвета си.

В каната на блендер сложете прясното мляко (може да ползвате ядково), фурмите, нарязани на дребно и черешите, предварително обезкостени.

Смелете добре, до гладка консистенция.

Прибавете сместа към запечената киноя и сложете на котлона за 10 минути, докато киноата се свари, като разбърквате периодично.

Размийте нишестето и какаото с малко вода и ги прибавете към крема на тънка струя, бъркайки.

Щом пудингът леко се сгъсти, го махнете от котлона и прибавете към него семената чиа и кокосовото масло.

Разбъркайте и разпределете крема в 2 десертни купички.

Декорирайте свежия пудинг с няколко пресни череши и ядки или с малко разтопен шоколад и сложете в хладилник за 1 час.

Пудинг с киноа и череши трябва да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: