Панна кота с чиа

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Панна кота с чиа
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Чиата е сред най-полезните храни. С този десерт може да съчетаете полезното с вкусното."

Необходими Продукти

  • течна сметана - 700 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • чия - 3 с.л.
  • захар - 85 г
  • ванилова захар - 1 пак
  • желатин - 1 пак.
  • за украса - топинг боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се разтваря в част от прясното мляко да набъбне. След като течността се е сгъстила, се поставя на водна баня в купичка с вода на котлона да се втечни на слаб огън и се оставя настрана.

В малка тенджерка се поставят течната сметана, другата част от прясното мляко, чиата и захарта се разбъркват. Добавя се ваниловата захар. Поставя се на котлона и се бърка непрекъснато, докато захарта се разтвори.

Преди да заври сместа се изключва котлона. Добавя се течният желатин. Разбърква се добре. Сместа се оставя настрана до пълното и охлаждане.

Периодично се разбърква. Сместа за панакота се разпределя в подходящи купички, които се прибират в хладилника за минимум 4 часа.

За да се извади желирания десерт лесно от формичките трябва, всяка от тях да се потопи за кратко в гореща вода. Формичките се обръщат върху чинийка и се украсява с топинг боровинки.

Панна кота с чиа е сладко и неустоимо изкушение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: