Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Грис пудинг с череши

Грис пудинг с череши

JuliyaJuliya
Гуру
5677k2k1
Грис пудинг с череши
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Черешовото удоволствие по време на пости, което не си спестявайте"

Необходими Продукти

  • сок от череши - 500 мл
  • грис - 3 с.л. (50 г)
  • ванилия
  • сол - щипка
  • сладко от череши
  • червена боя - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка смесете сока от череши, 1-2 с.л. сироп от черешово сладко, щипка сол, ванилия и няколко капки червена боя.

Добавете гриса към сока, разбъркайте и сложете тенджерката на котлона.

Варете при непрекъснато бъркане 3-4 минути и свалете от котлона.

Изсипете пудинга в купа и оставете да изстине грис пудингът.

Разбийте пудинга с миксер, разпределете го в чаши за сервиране и поставете в хладилника за 1-2 часа.

Сервирайте грис пудинга с череши от сладко и се насладете.

Вижте още съвети как да направим хубав грис крем, както и колко трябва да варим гриса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: