Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Паеля»Зеленчукова паеля

Зеленчукова паеля

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Зеленчукова паеля1 / 2
14/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • лук - 2 глави, кромид, на филийки
  • зехтин - 6 с.л.
  • кедрови ядки - 2 с.л.
  • люти чушки - 1 суха, червена, натрошена
  • домати - 250 г, обелени и нарязани
  • ризото - 1 1/4 ч.ч. (250 г)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • шафран - 1/2 ч.л.
  • бульон - 2 3/4 ч.ч. (700 мл), зеленчуков
  • грах - 3/4 ч.ч. (90 г)
  • чушки - 200 г, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се задушава около 5-7 мин., само с водата, полепнала по листенцата му при миенето. Изцежда се и се реже на едро.

Чесънът се запържва, добавят се боровите ядки, лютата чушка около 2 мин. Доматите се добавят и зелената чушка.

Прибавя се оризът, солта, черният пипер, шафранът и достатъчно от зеленчуковия бульон.

За да се свари добре оризът е нужно да се вари около 18 мин. Прибавят се спанакът и грахът. Декорира се с чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: