Начин на приготвяне
В голям тиган с част от зехтина задушаваме почистения лук и чесън.
Прибавяме нарязана чушка и нарязания и отцеден патладжан.
Сипваме ориза при задушените зеленчуци и пържим 3 минути.
Кипваме водата в тенджера и прибавяме универсална подправка и шафран.
Наливаме ароматизираната вода при ориза и добавяме нарязаните моркови, посоляваме и задушаваме на тих огън 15 минути.
Отделно сваряваме в подсолена вода броколито и карфиола, накъсани на розички, зеления фасул, нарязан на парчета с дължина 5 см. Отцеждаме и прибавяме при ориза.
Накрая добавяме почистените от кожа и семки и нарязани на кубчета домати.
Варим до сваряване на ориза.
Когато остане без течност, поливаме с останалия зехтин и сервираме топло ястието с резени лимон.
Коментари