Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Венецианска салата с репички

Венецианска салата с репички

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Венецианска салата с репички
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Репички, домати и пармезан - неочаквано добра комбинация"

Необходими Продукти

  • краставици - 1 бр.
  • репички - 1 връзка
  • маруля - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • пармезан - 200 г (настъргано)
  • лимонов сок - 30 мл
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелената салата се измива и накъсва на средни парчета. Добавят се нарязаните на кръгчета краставица и домати, а репичките - на четвъртинки.

Разбъркват се и отгоре се натрошава сиренето пармезан. Салатата се поръсва с черен пипер, сол и лимонов сок и се сервира студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Приятна салатка, похапнах си я с удоволствие. Благодаря!
18.03.2018 22:48